zondag 10 december 2023

Aankomst Bangkok december 2023




 Donderdag 7 december zijn we naar Thailand gevlogen. Het was een prima vlucht en we kwamen vrijdagmiddag aan in Bangkok. Jolie (een vriendin van Julie) zat toevallig in hetzelfde vliegtuig dus zijn we samen van het vliegveld naar het centrum van Bangkok gereisd met de metro en een tuk-tuk. Aan het einde van de middag gaat iedereen met de metro van hun werk terug naar huis dus het was heel erg druk. Iedereen stond tegen elkaar aan gedrukt in de metro. Op de straten is het ook altijd chaos, de tuk-tuk's en motors crossen overal doorheen en er zijn niet zo veel regels als in Nederland.

Hier zaten we met z'n vieren en zes grote tassen opgepropt in een tuk-tuk naar Ethos. In Nederland zou dat echt niet kunnen maar hier is dat heel normaal.


We hadden met Karim en Fleur en de kindjes afgesproken om samen te gaan eten want het was hun laatste dag in Thailand. Hun vakantie zit er helaas al weer op terwijl die van ons nu begint. Nadat we lekker hadden gegeten bij Ethos ben ik met Karim en Fleur meegegaan naar hun luxe hotel met rooftop zwembad om nog even samen met Abbey en Manu een duik te nemen. De tuk-tuk bestuurder hield onderweg een wedstrijdje met andere tuk-tuk's dus dat was wel heel grappig, we crossten door de straten van Bangkok! Papa en mama waren ondertussen naar ons eigen appartement gegaan met de spullen en hebben mij later opgehaald. 


                                                                   


Op zaterdag zijn we op tijd opgestaan om Bangkok in te gaan dus ik had gelukkig niet heel erg last van een jetlag. Na een lekker ontbijtje, weer bij Ethos, zijn we naar de rivier gelopen en met de watertaxi en metro naar een ander deel van Bangkok gegaan om de treintickets voor later op te halen en zijn we nog even langs de Chatuchak market geweest. Het was daar heel druk en warm en we zijn daar al vaker geweest dus zijn we snel weer terug gegaan met de watertaxi. Watertaxi's worden veel gebruikt door de Thai omdat het een stuk sneller is dan over de weg. 



's Middags heeft mama ergens een lekker koffietje gedronken en zijn papa en ik naar de Wat Pho geweest, een tempel complex die bekend staat om de 'Reclining Buddha'. Een grote, liggende, gouden buddha van 48 m lang.

We hebben ook nog een voetmassage gehad en daarna hebben we weer lekker gegeten. We wilden een keer een ander leuk plekje zoeken maar kwamen uiteindelijk toch weer uit bij Ethos. Het eten is daar gewoon heel erg lekker :)

Dit is de Reclining Buddha

Op zondag hebben we eerst een beetje uitgeslapen. Daarna zijn we via wat achteraf straatjes naar een  koffietentje gelopen omdat we eigenlijk écht ergens anders wilden eten dit keer. De koffie was lekker, maar omdat ze geen fatsoenlijk ontbijt hadden, zijn we weer bij Ethos beland. 


Daarna hebben we weer de watertaxi gepakt, dit keer over een kanaal, en zijn we naar het Jim Thompson House gegaan. Papa en ik hebben hier meegedaan aan een rondleiding maar het was wel heel erg warm. 

In de avond vertrok onze nachttrein naar Chiang Mai. Het was een best wel luxe trein waar we 13 uur in moesten zitten maar ik heb niet zo veel geslapen want het was heel licht en er waren best wel veel geluiden. Nu zijn we in Chiang Mai, het is hier een stuk minder benauwd dan in Bangkok maar wel lekker warm.




1 opmerking:

  1. een 2e poging en nu op knop publiceren gedrukt. nu wel mare. leuk bericht..

    BeantwoordenVerwijderen