dinsdag 19 december 2023

Autorit naar Earthhome Thailand

 

Vandaag hadden we een hele spontane en ongeplande dag. We hadden vanaf vanochtend een auto voor twee dagen en we wilden naar dezelfde plek als negen jaar geleden, Earthhome Thailand. Op die plek leerden we namelijk voor het eerst over permacultuur. 

Op de route lagen de Sticky Waterfalls dus daar zijn we even gestopt om te kijken. Het was een hele leuke plek en een bijzondere waterval want je kon gewoon tegen het water in omhoog lopen, vandaar waarschijnlijk ook de naam 'Sticky'. Het was lekker verfrissend maar je kon helaas niet echt zwemmen want het was overal heel ondiep. 





Daarna zijn we verder gereden en kwamen we uit bij een groot natuurpark en een heel erg groot meer dat was omringd door bergen. We besloten om een bootje te nemen en op het meer ergens te gaan eten. We kwamen uit bij een restaurantje dat Mountain Float heet, het was midden op het meer en je had een heel mooi uitzicht.







Onderweg was ineens een stuk weg helemaal onderwater gezet zodat de waterbuffels er een bad konden nemen.

Na de lunch zijn we verder gereden naar Earthome Thailand, maar Thongbai (de eigenaresse) en haar dochter Aom waren er niet maar zouden er over een uurtje weer zijn. We zijn daarom eerst naar Pun Pun Organic farm gewandeld, een permacultuur plek waar we negen jaar geleden ook waren geweest. We hebben hier een beetje rondgelopen en kwamen toen uit bij Panjai, dit was een boerderij waar ze de allereerste permacultuur opleidingen in Thailand gaven, maar het was nu een beetje verlaten. Er woonde 1 Thais-Duits gezin die de plek onderhielden. Ik werd hier al meteen meegenomen door twee kindjes om te spelen terwijl papa en mama met de eigenaar van de boerderij hebben gekletst. De kindjes kregen thuisonderwijs en vonden het volgens mij ook wel heel leuk om iemand anders te hebben om mee te spelen en ik vond het ook wel gezellig:) We zijn er uiteindelijk veel langer geweest dan gedacht en het werd al donker toen we terugliepen naar Earthhome.





Bij Earth home plek zijn papa en mama voor het eerst in aanraking gekomen met permacultuur en daarom wilden we de Thongbai daarvoor bedanken en vertellen dat wij nu ook een permacultuur tuin hebben omdat we door haar geïnspireerd zijn. Ze herkende ons meteen en we werden welkom ontvangen en kregen ook meteen avondeten aangeboden. We hebben daar lekker gegeten en bijgekletst en zijn toen weer terug gegaan want het was al donker en laat. 


In Chiang Mai zijn we nog even de stad in gegaan om een lekkere banana, chocolate roti te scoren want die hadden we nog helemaal niet gehad. Hij was heel erg lekker!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten