dinsdag 12 december 2023

Chiang Mai

Dit blogpost account bestaat al sinds 2013, en kreeg destijds de naam 'julieenmareopreis'. Dit jaar is Julie zelf op reis in Azië en met kerst ontmoeten we haar op een eiland in het zuiden van Thailand. Ik hou tot die tijd alleen deze blog bij en Julie schrijft misschien nog wat aan de blog als we samen zijn. Ze houdt wel een polarsteps blog bij waar haar verhalen te lezen zijn!

We konden 's middags pas naar ons huis voor de komende dagen dus hebben we de hele ochtend bij het restaurantje gechilld en wat boodschappen gedaan. We zijn nu in Saraphi, op een best afgelegen plek, iets buiten Chiang Mai. Dit is weer dezelfde boerderij als 4 jaar geleden en het is hier heerlijk rustig. Wattana, de eigenaar, leert ons veel over zijn tuin en de verschillende planten die hier groeien en hij komt ons elke dag verse kokosnoten en lekkere ontbijtjes brengen. Hij heeft ook nog oude kokosnoten gebracht, daar kunnen we nog kokosmelk van maken. Er groeien hier ook passievruchten, limoenen, papaja's en banaantjes die we mogen plukken. 




Vandaag zijn we na een lekker ontbijtje van Wattana met de fietsen op pad geweest om het dorpje te verkennen. We zijn ook nog langs een markt gegaan voor wat boodschappen. De markten hier in Thailand zijn heel erg anders dan in Nederland. Ze verkopen heel veel bijzondere dingen zoals kippenlevers, varkenspoten, gebakken kikkers en palingen die levend in zakjes zaten. Ik ben er maar snel langs gelopen want het zag er niet zo aantrekkelijk uit en ik vond het ook zielig. Er waren ook nog kleine schildpadjes die levend in de hitte in een emmer zaten. We hebben wel verse papaja's en mango's gekocht want de papaja's bij Wattana waren nog niet rijp en het mango seizoen is al voorbij. Vanavond heeft papa lekkere noodles gekookt op een vuurtje. 
















 

1 opmerking: