woensdag 13 december 2023

Kookworkshop







Vanochtend zijn we al om 7:30 uur opgestaan en hebben we ontbeten met vers fruit, cassave in kokosmelk en rijstpakketjes.  

Daarna werden we  opgehaald voor onze kookworkshop bij 'Grandma's Home Cooking School'. We gingen eerst naar een lokale markt, daar kregen we uitleg over verschillende Thaise producten en mochten we zelf rondkijken en dingen kopen. Daarna gingen we naar de locatie van de workshop, een hele grote tuin met verschillende mooie buitenkeukens en een moestuin. 

 We mochten zelf kiezen uit een menu wat we wilden koken. Iedereen moest Pad Thai, een curry en een soep maken en er werd ook nog mango sticky rice voor ons gemaakt als toetje. Ik heb een kokossoep gemaakt, in het Thais heet dat Tom Ka Kai, en papa heeft een Tom Yum gemaakt, een soep op waterbasis. Voor de curry moesten we zelf de currypasta maken. Dit is de basis voor de curry en daarna voeg je er kokosmelk aan toe en andere ingrediënten die je lekker vindt. De curry was heel erg spicy want ik had iets te veel pepertjes in de currypasta gedaan maar het was wel lekker. De Pad Thai was ook heel erg lekker en ook helemaal niet moeilijk om te maken. Aan het einde kregen we de recepten mee dus nu weet ik hoe ik thuis ook Thais kan koken!

   


's Middags hebben we met Wattana suikerriet geoogst en daar hebben we sap van gemaakt. Eerst moesten we het schillen en wassen en daarna moest het door een machine die de rietstengels verpulverde waardoor het sap eruit kwam. Het sap is heel erg lekker om gewoon zo te drinken en vanavond gaan we er ook siroop van proberen te maken door het in te koken. 

      



Toen wij naar de kookworkshop waren heeft mama 'thuis' een bananen bloesem ontleed en in water gezet zodat de bittere smaak eruit kon trekken. s Avonds hebben we ermee gekookt. Helaas smaakte het nog steeds erg bitter...










1 opmerking:

  1. dat koken krijg ik nie voor elkaar bij onze lokale Thai. ik ben weer helemaal up-to-date bijgelezen.

    BeantwoordenVerwijderen