donderdag 14 december 2023

Tempels, Japans eten en nog meer koken

Vandaag zijn we weer met de fiets op pad gegaan. We gingen eerst naar een mooi tempelcomplex in het dorpje, daar stond een hele grote tempel met de grootste gouden Boeddha van noord Thailand. De hele tempel was handgemaakt door de Thaise mensen en ze waren nu ook nog bezig. Dat was wel leuk om te zien want het was allemaal super gedetailleerd. Een Thaise man vertelde ook dat ze de hele tempel hadden gebouwd zonder eerst een plan te maken en het uit te tekenen. Ze hadden alleen het idee in hun hoofd. Ik weet niet of het helemaal klopte maar ik vond het wel bijzonder. 



        




             
Hier zie je nog mannen bezig om met een klein kwastje de draak voor de tempel en de ornamenten op de vloer in de tempel te schilderen.

 


In de tempel op de foto's hierboven was alles van metaal en (hout) snijwerk, in een andere tempel op hetzelfde terrein waren alle muren met de hand beschilderd.




              


Daarna zijn we naar een leuk Japans restaurantje gegaan die we getipt hadden gekregen van Wattana. Het was in een bamboebosje en er zat een mooie tuin bij waar we lekker in de schaduw konden zitten. We hebben daar allemaal lekkere typisch Japanse gerechten gegeten zoals mochi, sushi en gebakken inktvis. Daarna hebben we nog even wat boodschappen gedaan bij een lokaal winkeltje aan de weg. 



We hebben vanmiddag zelf kokosmelk gemaakt. We hebben oudere kokosnoten gebruikt omdat het vruchtvlees hiervan harder is en dus makkelijker om te raspen. De geraspte kokosmelk kneed je met water, daarna knijp je het uit door een doek en het vocht wat je dan overhoudt is verse kokosmelk. Daar hebben we een lekker toetje mee gemaakt!

 


Ik heb vanavond Pad Thai gekookt hoe ik het heb geleerd tijdens de kookworkshop. Papa had een vuurtje gemaakt en daar heb ik op gekookt. Eerst moet je in een grote wok een uitje en tofu bakken, daarna scrummble je er een ei doorheen. Dan doe je de noedels in de pan en laat je die zacht worden in een sausje van tamarinde, vissaus, sojasaus en oestersaus. Als laatste doe je er verse fijngesneden wortel in en taugé en knoflookbieslook. Dit laat je nog heel even meebakken en dan top je het af met een beetje limoensap en eventueel pindastukjes. Het is heel erg makkelijk te maken en superlekker! Als je het een keer thuis wilt maken dan zal ik het meer uitgebreide recept met je delen:)
















 


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten