zaterdag 16 december 2023

Laatste dag Sanpakai Organic Farm



Vandaag was onze laatste dag hier op de boerderij in Saraphi. Vanochtend waren we vroeg opgestaan om naar de Saturday morning market te gaan maar die was helaas nergens te vinden... Toen zijn we maar weer terug gegaan om te ontbijten met de restjes die we nog hadden en we hadden ook weer wat dingetjes gekregen van de eigenaar van de boerderij. Deze keer waren het wel wat bijzondere dingen, gestoomde maiskolven, gestoomde pinda's en pompoen en een soort gefrituurde deeghapjes. Gelukkig hadden we ook nog wat vers fruit. 



Mama plukt elke ochtend verse kruiden en bloemen uit de tuin voor haar thee. Op de foto's hier onder zie je rosella, kurkuma, en lemon grass. We hebben ook nog wat zaden en kleine plantjes met wortels verzameld om mee te nemen naar Nederland en daar in de tuin te proberen te groeien zodat we dan ook elke dag lekkere Thaise theetjes kunnen maken.







Papa heeft vanochtend met de zoon van Wattana, die zichzelf 'Victor' noemt maar eigenlijk een moeilijke Thaise naam heeft, brood gebakken. Victor doet een opleiding die te maken heeft met eten en hij wilde graag leren brood bakken. Ze hadden een hele mooie pizzaoven die ze goed heet hebben gestookt en daar hebben ze de broden in gebakken. Ze zijn voor de eerste keer heel erg goed gelukt en nu gaat hij zelf ook nog meer broden proberen te bakken. Zijn moeder heeft ongeveer alles gefilmd dus dan weet hij precies hoe het moet. 






Nu zijn we weer terug in Chiang Mai. Het is hier wel een stuk drukker dan op de boerderij maar ik vind het hier ook heel erg leuk. We hebben voor een paar dagen fietsen gehuurd dus kunnen we rond fietsen door het oude en mooie deel van de stad. 's Avonds zijn we nog even naar de night market geweest. Dat was heel erg druk en fout maar ook wel heel erg leuk en gezellig met life kerstmuziek op de achtergrond. Krijgen we toch nog een beetje een kerstsfeer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten